Nur.gen.tr
Bismillah her hayrın başıdır.
Yazılar Anasayfa | Fas çıkış yolunu Risale-i Nur'da buldu - 23.12.2008 11:37:27
 
Fas çıkış yolunu Risale-i Nur'da buldu
Sempozyumun çok güzel geçtiğini aktaran Demirtaş, "üniversite düzenlediği için daha çok akademik seviyede bir sempozyumdu. 20'ye yakın Faslı ilim adamı vardı. Ama bunlardan çok daha fazla öğretim üyesi ve üniversite öğrencisi dinleyici olarak katılmıştı" dedi.


Kendisinin gözlemci statüsünde orada bulunduğunu belirten Demirtaş, özellikle Fas'ta Bediüzzaman Said Nursi'ye büyük bir ilgi olduğuna dikkat çekti. Demirtaş şunları söyledi:

"Fas'ta sadece Bediüzzaman Said Nursi ile ilgili 13 sempozyum düzenlenmiş. Bunun 10'u uluslararası, 3'ü de yerel düzeyde yapılmış. Kendileri büyük bir ihtiyaç duyarak yapıyorlar.

"Türkiye nasılki Avrupa ile İslam dünyası arasında bir köprü ise, Fas da Avrupa ile Afrika arasında bir köprü vazifesi yapıyor. İlim adamlarının bir çoğu Fransa ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde eğitim görmüş. Ve son yıllara kadar Fransa'nın etkisini çok fazla hissediyorlardı. Bu yüzden iliklerine kadar çıkış yolu arıyorlar. Çözüm yolları deniyorlar. Ve sağlam bir yol da buldular mı sarılıyorlar. Risale-i Nur'a, Bediüzzaman Said Nursi'ye olan ilgilieri de bundan kaynaklanıyor."

SEMPOZYUM

17-19 Aralık 2008 tarihleri arasında düzenlenen ve 3 gün süren sempozyum Fas İkinci Hasan Üniversitesi ile İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından ortaklaşa organize edilmişti. Sempozyumun ana konusu "Bediüzzaman Said Nursi ve Ahmed İbn Ajiba'nin Tefsir Metotları" olarak belirlenmişti.

Kazablanka'da bulunan üniversite'nin Edebiyat Fakültesi İslami İlimler Bölümü konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyuma Türkiye'den İhsan Kasım Salihi, Prof. Dr. Halil Çiçek, Kenan Demirtaş ve Ali Katıöz katılmıştı.

Son Yazılar
 » Kendi Dilinden Abdulkadir Badıllı
 » Arjantinde nur hizmetleri..
 » Risale-i Nurda Ramazan Hakikati..
 » Hulusi Yahyagil Ağabeyin Üstadla
 » Mi’racın semeratı ve faydası nedir?
 » Mi'rac-ı Azim niçin Muhammed-i
 » Risâle-i Nur'da üç aylar ve mübarek
 » Ali İhsan Tola Ağabey Hakkında..
 » Ali Uçar Ağabey'in Rüyası..
 » Risale-i Nur’da Tesirli Bir Dîni Hitab
En çok okunan yazılar
 » Ali İhsan Tola Ağabey Hakkında..
 » Arjantinde nur hizmetleri..
 » Ali Uçar Ağabey'in Rüyası..
 » Kendi Dilinden Abdulkadir Badıllı
 » Barla Talebelerinin Hikâyesi
 » Bediüzzaman Said Nursî Kimdir?
 » Risale-i Nur'dan bir mektup
 » Risale-i Nur’da Tesirli Bir Dîni Hitab
 » Duâ Bahsi
 » Fas çıkış yolunu Risale-i Nur'da buldu
 | 
Pharmaceutical Track & Trace System İlaç Takip Sistemi